FMQ 7.10.2016

Tulokset aivotutkimuksista liittyen musiikin vaikutuksiin vahvistavat sen, mitä varhaiskasvattajat, opettajat ja musiikkiterapeutit tietävät käytännön kokemuksesta: musiikilla on parantava vaikutus ja siksi musiikkia on hyödynnetty pitkään hoidossa. Musiikkiterapia auttaa autistisia ilmaisemaan itseään paremmin, se alentaa verenpainetta, nostaa masentuneiden mielialaa, lievittää leikkauksen jälkeistä kipua ja luetteloa hyvistä vaikutuksista voisi vielä jatkaa edelleen. Lue koko artikkeli: http://www.fmq.fi/2016/10/music-in-our-nature/

Paremman kehotuntemuksen kautta Taikofon® vähentää ahdistuksen tunnetta, yliaktiivisuutta ja tukee keskittymiskykyä. Taikofonin voi otta syliin, sitä voi halata ja sille voi jutella.

RONJA, 5 vuotta on ääniyliherkkä ja pelkää koiria. Ronja käy myös puheterapiassa, jossa terapeutti on käyttänyt Taikofonia äänteiden tuomisessa Ronjan iholle ja puheharjoittelun apuna. Kotona äiti on terapeutin ohjeiden mukaisesti totuttanut Ronjaa asteittain koirien ääniin Taikofonin avulla. Viime aikoina Ronja on jopa itse pyytänyt äidiltä hau-hau-ääniä. Taikofon on pehmeä ja turvallinen ja harjoittelu tuntuu helpottavan Ronjan pelkotiloja.

ELLEN, 7 vuotiaalle autistiselle tytölle toimintaan ryhtyminen on vaikeaa. Keho ja mieli ovat muissa maailmoissa, eikä Ellen tunnu huomaavan muita. Taikofonista tuleva ääni ja tuntuma tulevat iholle ja vieläkin syvemmälle. Ne saavat Elleninkin yleensä kiinnostumaan ja kasvoilta on luettavista hämmästystä, ilahtumista ja kiinnostumista. Ellenin vireystaso nousee ja toiminnan aloittaminen terapiatilanteissa helpottuu, kun terapeutti saa häneen kontaktin. Parhaiten Ellenin huomion kiinnittämisessä toimivat eläinten äänet. Taikofon® aktivoi vuorovaikutusta terapeutin kanssa ja Ellen on myös oppinut tekemään valintoja ja ilmaisemaan toiveitaan äänien suhteen.

ANTTI, 15 vuotta, on ylivilkas hänen on vaikeaa keskittyä meneillään olevaan tehtävään pöydän ääressä. Ajatus harhailee ja visuaaliset ärsykkeet ympärillä vievät huomion muualle. Taikofon auttaa kohdentamaan Antin huomion tekeillä olevaan tehtävään: Taikofon on tehtävästä riippuen joko Antin työskentelytasona tai selkätukena. Taikofonin kautta soitettu musiikki ja siitä tuleva äänituntuma vie Antin huomion sinne minne on tarkoituskin. Pitkillä automatkoilla Antti pitää Taikofonia sylissään - lempibändin bassojen värinä rauhoittaa Anttia ja helpottaa koko perheen matkantekoa.