HS 19.4.2017

”Musiikki vaikuttaa aivoihin kuin lääke” 

”Jos ihmiset ymmärtäisivät, miten musiikki vaikuttaa aivoihin, he laulaisivat, soittaisivat ja kuuntelisivat musiikkia paljon enemmän ja tietoisemmin”, sanoo dosentti ja Akatemiatutkija Teppo Särkämö. Musiikin avulla voidaan lievittää muistisairauden oireita ja kuntouttaa aivoja tehokkaasti verenkiertohäiriön jälkeen, kertoo tutkimus. https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005176564.html?share=ac4603db3a9a2806c658797e832ef6be

Yksi muistisairauksien muoto on dementia ja edetessään se heikentää vuorovaikutuskykyä ja eristää sairaan muusta maailmasta. Lähde: http://www.todaysgeriatricmedicine.com

Kokemus vanhempien ihmisten keskuudessa on osoittanut, että äänet ja tutut laulut muistoista yhdessä Taikofonin kanssa rauhoittavat ja edesauttavat vuorovaikutusta, .

HILKKA, 74 vuotta, käyttää Taikonia kuntoutumiseen aivoverenkiertohäiriön jälkeen. Motorinen ketteryys vaatii oman kehon tiedostamista. Kehotietoisuus voi heikentyä monesta eri syystä mm. aivoverenkiertohäiriöstä. Toispuolihalvaantuneille tai muista kehon tuntotietopuutteista kärsiville Taikofon® antaa kuntouttavaa terapiaa. Musiikin ääniaallot saavat Taikofonin värisemään ja tämä ääniaaltojen väreily tuntuu keholla ja saa Hilkan tiedostamaan paremmin oman kehonsa. Hilkka rakastaa myös lukea, mutta aina silmät eivät jaksa. Silloin Hilkka uppoutuu äänikirjojen tai klassisen musiikin lumoavaan maailmaan Taikofonin avulla.

Taikofon® auttaa myös ihmisiä, joilla on heikentynyt kuulo, moniaistisen kokemuksen kautta. Heikentynyt kuulo täydentyy kehokuuntelulla ja ihotuntumalla.