Taikofon® ja Terapia

Taikofon® 

  • hyödyntää sensorista integraatiota eli aistien yhteistoimintaa
  • kiinnittää huomion ja auttaa keskittymään tehtäviin
  • syventää vuorovaikutusta ja terapeuttista keskustelua
  • rauhoittaa tai vireyttää tarpeen mukaan
  • auttaa puheen ja äänteiden erottelussa

 

Ei peitä korvia tai eristä ympäristöstä kuten kuulokkeet

Laaja ja monipuolinen äänisisältö mahdollistaa Taikofonin käytön erilaisissa terapiatilanteissa

Puheterapia ja kielten opettelu on tehokkaampaa kun äänen myös tuntee. Kokemuksen perusteella lasten toimintaterapian asiakastilanteissa hyväksi koettuja mobiilisovelluksia ovat esim. eläinten ääniä tuottavat sovellukset, soittimet ja pelit, joissa on kannustavia huudahduksia ja aplodeja.


Taikofon voi harjoituksia tehtäessä olla työskentelyalustana sylissä, selän tukena tai pään takana/alla.

NICOLE on iloinen4-vuotias Down tyttö. Hän on voimakastahtoinen pieni tornado, joka tarvitsee rutiineja selviäkseen joka päiväisestä elämästä.

Iltaisin hänen päänsä on vielä täynnä päivän temppuja ja tapahtumia ja niinpä hänellä on vaikeuksia rauhoittua ja nukahtaa. Nykyään Taikofon® ja rauhoittavat unilaulut kuuluvat hänen iltarutiineihin ja Nicole on tavallisesti jo 10 minuutissa unessa.

 

HILMA on 10-vuotias tyttö. Hän on menettänyt näkökyvyn ja kyvyn liikkua vaikean kehitysvamman seurauksena. Hänen vuorovaikutuksensa rajoittuu ääniin, kasvojen ilmeisiin ja silmiin.

Äänet kulkevat Taikofonista Hilman tietoisuuteen ihon, kehon ja luuston kautta. Hän ilmaisee iloa hymyilemällä. Vanhempien mukaan tätä ei useista yrityksistä huolimatta ole aiemmin nähty.

TONI on 10 vuotiaan vaikeasti vammaisen pojan on ollut hankalaa löytää harrastusta normaalisti liikkuvien ja puhuvien tapaan.

Elämä ja Tonin oleminen on tuntunut ajoittain sisällyksettömältä mikä on surettanut hänen vanhempiaan suuresti. Taikofon® on tuonut piristystä ja Toni kuuntelee Taikofonia niin sängyssä, pyörätuolissa tai riippukeinussa.

 

JUULIA, 13 vuotta, käy CP-vammansa aiheuttaman spastisuuden vuoksi säännöllisesti fysioterapeutilla, joka käsittelee kireitä lihaskalvoja sekä lihaksia ja kipu tuntuu Juuliasta joskus sietämättömältä. Eläväinen Juulia on myös kova kertomaan tarinoita, mutta puhuminen lisää lihasten jäykkyyttä terapian aikana. Taikofon pään alla ja mielimusiikki siitä kuunneltuna auttaa viemään Juulian ajatukset pois kivusta, jolloin olo tuntuu huomattavasti mukavammalta, koko keho rentoutuu ja terapia ja venyttely onnistuvat paljon helpommin. Taikofonia kuunnellessaan Juulian puhekin välillä taukoaa, mikä helpottaa kehon rentoutumista.